1997-2017 Van rondleidingen door de koster tot Tempel | Kerk Museum

In 2017 staat het Tempel | Kerk Museum stil bij het feit dat 20 jaar geleden de zorg voor rondleidingen in kerk en Romeinse fundamenten werd overgedragen aan een groep enthousiaste, bekwame vrijwilligers.

Foto expositie "Alles van waarde is weerloos".

22 juli - 24 september

Elke zaterdag en zondag            13.30-16.30 uur

Het museum is gesloten op 23 september.

Doet uw foto ook mee?

Tijdens de foto-expositie is er ruimte voor uw foto’s van de Grote Kerk (binnen- en/of buitenkant) in de 20e eeuw.

We vragen u de foto’s (analoog of digitaal) vóór 1 juli te brengen of te sturen/mailen naar het museum voorzien van uw naam en adres. Geeft u ook aan wat de gelegenheid was waarvoor de foto gemaakt werd en wanneer.

De analoge foto’s zullen gekopieerd worden en aan u worden teruggezonden. Na afloop van de expositie zullen we geen gebruik meer maken van de ingezonden foto’s.

Romeinenweek 2017

De Romeinenweek 2017 met als thema “100% Romeins”  trok veel enthousiaste bezoekers naar het museum, jong en oud. De meesten deden mee aan een rondleiding, terwijl ook andere belangstellenden een kijkje namen in de kerk en bij de vitrines.

Voor de Romeinenweek van 2017 ontwikkelde RomeinenNU een variant van het bekende 'Wie is het?'-spel met figuurtjes uit de Romeinse tijd in Nederland. Kinderen gingen er in de kerk enthousiast mee aan de slag. Mocht je ook nog zo’n spel willen, bezoek dan ons museum. Maar op=op!

Première 360° film

Tijdens de Gelredag op 8 oktober 2016 werd in een serie van vier ook een 360o filmpje van het Tempel | Kerk Museum gepresenteerd. Deze filmpjes zijn gemaakt door Erfgoed Gelderland.

In het museum kunt u met een 3Dbril dit filmpje op uw smartphone bekijken. Thuis kunt u dit natuurlijk ook doen, maar dan zonder bril. Het is te vinden op het YouTube kanaal MijnGelderland in 360graden.

Bijgewerkt op 10 mei 2017