Archeologiedagen 14 en 15 oktober 2017 / Maand van de Geschiedenis

Tijdens de archeologiedagen is het Tempel | Kerk Museum Elst op 14 en 15 oktober 2017 geopend voor buitengewone activiteiten.

Beide dagen vinden er om 13.30 uur en 14.30 uur en zondag ook om 15.30 rondleidingen plaats (georganiseerd in samenwerking met Stichting Romeinse Limes/Maand van de Geschiedenis). Alleen met reservering voor een rondleiding is toegang mogelijk. Er zijn dus geen gewone rondleidingen en de kerk is niet open voor “zomaar binnenlopen”.

Opgeven voor deze speciale rondleidingen via de onderstaande link:

Opgeven speciale rondleiding

Op 14 oktober wordt er een bijzonder evenement georganiseerd door Park Lingezegen, waarbij het Tempel | Kerk Museum Elst een heel bijzondere rol speelt.

Voor meer informatie zie:  http://parklingezegen.nl/events/archeologiedagen-park-lingezegen/

Foto-expositie “Alles van waarde is weerloos”

Tijdens de foto-expositie in het kader van het 20-jarig jubileum van de museumcommissie kwamen deze zomer veel bezoekers naar de kerk en het museum. Velen van hen haalden er herinneringen bij op en diverse mensen schonken unieke foto’s voor op het prikbord.

Als u het gemist heeft: in samenwerking met Attent Zorg en Behandeling wordt in woonzorgcentrum Tertzio (een deel van) de expositie voortgezet tot februari 2018! En is daar gratis te bezichtigen.

Een impressie van de belangstelling in de kerk:

Museumconcert 3 september 2017

Het speciale museumconcert, georganiseerd door Dirk Luijmes ter gelegenheid van het jubileum van de museumcommissie, trok veel bezoekers/luisteraars. Zij konden genieten van onder meer middeleeuwse orgelmuziek en bijzondere Romeinse muziek.

Bijgewerkt op 9 oktober 2017