Welkom in het Tempel|Kerk Museum Elst

Het Tempel|Kerk Museum Elst bevindt zich in de Grote Kerk te Elst en vertelt het verhaal van deze 2000 jaar oude cultusplaats.

Het museum bevindt zich in de prachtige gotische kerk met haar bijzondere inrichting en indrukwekkend Van Leeuwenorgel.

Het museum bestaat uit drie gedeelten:

• in de zijbeuk van de kerk bevinden zich vitrines met archeologische objecten
  • onder het schip schuilen fundamenten van twee Gallo-Romeinse tempels
  • onder het koor zijn fundamenten van Middeleeuwse kerken en een 10e-eeuws graf.

De aanwezigheid van restanten van Romeinse tempels en van opeenvolgende kerkgebouwen op één plek is uniek voor Nederland.

Toegang gratis

Het bekijken van de archeologische objecten in de zijbeuk is tijdens openingstijden van het museum gratis. U kunt dan ook de kerk bezichtigen. De bezichtiging van de tempels en middeleeuwse resten is alleen mogelijk met een gids (€3 p.p.).