Diaconaal Jeugd Project Activiteiten

Kick Off Diaconaal Jeugd Project met The Meeting

De kick-off voor het 12-plus jeugdwerk, in de vorm van The Meeting, was op 5 november 2016. Jongeren zijn uitgenodigd vanaf 19:30 in The Meeting. We starten om 20:00 uur. Tijdens deze avond krijgen jongeren informatie over het project en gaan we op ludieke wijze een beetje kennismaken met Oeganda. Zo hebben de jongeren Oegandese thee gedronken, echte Oegandese snoepjes gebakken en hebben we een meter geknutseld waarop we gaan bij houden hoeveel geld we voor het project hebben opgehaald.

Informatieavond met/door Kerk in Actie

Op donderdag 15 december kwam Florette naar The Meeting. Florette is een medewerkster van Kerk in Actie en daarvoor naar ‘ons’ project in Oeganda geweest. A.d.h.v. foto’s vertelde zij daarover. Het was een heel duidelijk verhaal. Met de praktische kanten van wat de projecten inhouden, maar ook vooral hoe zij het ervaren heeft om daar te zijn. Hoe is het om er rond te lopen, wat zie je allemaal, wat ruik je, wat hoor je?! En wat voor indruk heeft het land en de projecten bij haar achter gelaten?! Veel vragen werden aan haar gesteld en we deden nog een quiz wie nu al het meeste weet over Oeganda. De foto’s die Florette daar gemaakt heeft en ons heeft laten zien, kun u binnenkort bewonderen in de Ruimte.

Kaarsen(-stompjes) verzamelen

Veel gemeenteleden hebben ook al flink geholpen voor het diaconaal jeugd project. Na de kerst hebben wij de oproep gedaan om uw kaarsen(-stompjes) in te leveren. Hartelijk dan voor alle kaarsen die wij mochten ontvangen! Hiervan gaan we hele mooie nieuwe kaarsen maken, om later t.b.v. het project in Oeganda te verkopen.

Kick off kinderen Diaconaal Jeugdproject

Op zondag 12 maart is de kinderkerk gestart met een nieuw collectedoel. Daarmee zijn ze aangesloten waar The Meeting al in oktober mee gestart is, namelijk  “Straatkinderen in Oeganda”.

Op zondag 12 maart was de feestelijke aftrap. Bij alle groepen hebben we verteld over hoe het komt dat er in de Oegandese hoofdstad Kampala duizenden kinderen op straat leven. Met de jongste groep hebben we ook een koffer bekeken. Dit is een koffer die elk kind in Karamojo heeft dat naar kostschool gaat. We hebben alle spullen bekeken en vooral de zelfgemaakte bal en de zelfgemaakte auto vonden we erg mooi. Ook bijzonder was het blok zeep om jezelf mee te wassen, dat kenden de kinderen ook niet. De kinderen van de jongste groep hebben thuis zeep uit een flesje.

Na dit verhaal zijn alle kinderen cakejes gaan versieren in de kleuren van de Oegandese vlag. Dit zijn de kleuren zwart, rood en geel. De cakejes zijn tijdens de koffie aan alle gasten verkocht. De cakejes waren mooi en erg lekker.

Ook de jongeren van 10R-uur hebben geholpen met de cakejes te versieren, waarvoor onze hartelijke dank!

Deze actie heeft € 126,65 opgebracht, een mooi begin voor de kinderkerk! En een mooie bijdrage voor het Diaconaal Jeugdproject!

Zo werken we als gehele jeugdwerk aan dit diaconaal project!