Diaconale Reis naar Oeganda ??

Heel veel vragen kregen wij over het eventuele doorgaan van een diaconale reis naar Oeganda. Sigrid, Carla, Dennis en Gerlinde zijn volop aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en hoe we dat kunnen gaan aanpakken. We kunnen zeggen dat er heel veel mensen enthousiast zijn. Zowel in onze kerk, als bij Kerk in Actie en andere partners. We beloofden jullie 'Zodra er meer bekend is, zullen we dit natuurlijk meteen vertellen!!'

Informatieavonden Diaconale Jongerenreis Oeganda 12 &15 april.

Nou en op 12 en 15 april was het zover.

Tijdens deze bijeenkomsten hebben we jongeren en ouders over de plannen geïnformeerd.

We zijn ingegaan op:

• het project zelf (informatie);
  • wat er voor nodig is om de reis te organiseren;
  • zaken waarmee je rekening moet houden tijdens de reis;
  • wat je zelf moet doen als je geïnteresseerd bent om mee op de reis te gaan;
  • het belang van goede samenwerking.
  • De minimum leeftijd om mee te gaan is 16 jaar.

We vinden het belangrijk dat iedereen een gelijke kans heeft om mee te gaan en mee te doen. En dat ook degenen die niet mee kunnen gaan betrokken worden.

Mocht de informatie van de PowerPoint nog eens rustig willen na lezen. Dat kan: PowerPoint infomatieavond Diaconale Reis

Motivatie Insturen (update)

Lees hier de eerste oproep voor het opsturen van je motivatie voor de diaconale reis naar Oeganda.

Update:

In April hebben we twee bijeenkomsten gehouden om jullie te informeren over de mogelijkheid om met een groep jongeren een diaconale reis naar 'ons' project in Oeganda te maken.

Het waren beide keren goede gesprekken waarbij veel aspecten van de reis besproken zijn.

We hebben inmiddels van verschillende kanten gehoord dat er veel over nagedacht wordt en dat er ook nog veel vragen leven.

Daarom hebben we in de meetkringen van week 20 met elkaar over de reis gesproken.

Was je niet in de gelegenheid om bij de meetkring aanwezig te zijn, maar blijft de reis wel door je hoofd spoken?

Neem dan contact met één van ons op, dan kunnen we je wellicht helpen bij je vragen. (Dat kan per mail of via de app)

Naar aanleiding van de meetkring gesprekken is besloten om jullie extra tijd te geven om een motivatiebrief te sturen. De termijn daarvoor is verschoven naar 1 juni.

Even als herinnering over de brief:

We nodigen je uituiterlijk 1 juni 2017jouw motivatie te sturen naar: oeganda@jeugdwerkpgelst.nl .

Dit mag in de vorm van een brief maar ook andere vormen zijn mogelijk. Maak er iets creatiefs van! (past het niet door een mailbox, dan mag je het ook bij Gerlinde afgeven! J)

Over de criteria hebben we gesproken tijdens de informatiebijeenkomsten. We zetten ze nog even onder elkaar.

• op 01-06-2018 ben je minimaal 16 jaar en maximaal 25 jaar;
  • je bent bereid om actief fondsen te werven en hebt al wat ideeën hierover;
  • je maakt twee weekenden vrij om de reis samen voor te bereiden;
  • je kunt goed samenwerken, maar bent ook zelfstandig in staat om een rol te pakken in het team
  • je weet waarom jouw talenten van pas komen tijdens de reis en in de voorbereiding
  • je hebt ideeën hoe we andere groepen uit onze gemeente en jongeren die niet meegaan kunnen (blijven) enthousiasmeren in de voorbereiding.

We gaan uit van 12 tot max 16 deelnemers en vier volwassen begeleiders.

Na 1 juni krijg je een uitnodiging voor een gesprek met de motivatiecommissie die bestaat uit Dennis Janssen, Sigrid Michielsen en Paul Peters. Gerlinde is betrokken als adviseur. Zij zal niet bij de gesprekken aanwezig zijn.

Onderdelen van het motivatiegesprek:

• Waarom ben jij geschikt om mee te gaan?
  • Wat verwacht je van de reis?
  • Wat verwacht je aan te treffen in Oeganda?
  • Wat is jouw bijdrage aan de groep?
  • Waarom wil je naar Oeganda?
  • Hoe zie je de ontmoeting in Oeganda met de lokale jeugd / lokale bevolking?
  • Hoe ga je fondsen werven?

Als je meer wilt weten stuur dan even een mail naar:oeganda@jeugdwerkpgelst.nl

Of bel met Gerlinde of Sigrid.

Pas na het voeren van de motivatiegesprekken wordt samen met Kerk in Actie een definitief plan opgezet. Bedoeling is dat er eind juni duidelijkheid is want een jaar voorbereiding is zeker nodig.

Groeten,

De voorbereidingsgroep Oeganda,

Sigrid, Carla, Dennis en Gerlinde.