Afbeelding1

Een avond over de geschiedenis van rouwrituelen en de keuzes die heden ten dage gemaakt moeten worden.

Woensdag 5 oktober, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur in De Ruimte
Wees welkom, aanmelding is niet nodig.

Op 5 oktober vanaf 20.00 uur is er in De Ruimte een informatieve avond over de keuzes waar je voor komt te staan op het moment dat er een dierbare van je komt te overlijden. Ds. Jeroen Jeroense geeft een inkijkje in de geschiedenis van de rouwrituelen. Welke keuzes maakte men vroeger en waar waren deze op gebaseerd.

Maar ook de keuzes die vandaag de dag aan bod komen worden besproken. Register Uitvaartverzorger John Patrick van der Kaa en Coöperatieconsulent Arthur Penders nemen je mee in de mogelijkheden die er nu zijn.

Welke beslissingen moet je nemen op het moment dat je ervoor komt te staan. En welke mogelijkheden zijn er. Misschien is het goed om bepaalde keuzes al van tevoren vast te leggen. En hoe zit het eigenlijk met de bankzaken, de nalatenschap, het aanvaarden van de erfenis en een eventueel levenstestament?

Allemaal vragen die aan bod komen op deze avond. En natuurlijk zijn er voldoende momenten om vragen te stellen of op een later moment met uitvaartverzorgers of de consulent in gesprek te gaan.

Een informatieve avond die het gesprek over wat te doen na een overlijden bespreekbaar maakt.

Eten met onze buitenlandse gasten op zaterdag 1 oktober

BriidgiingOp zaterdag 1 oktober verwelkomen wij Sarah Ndoumbe en Siwakhile Ngcobo, twee buitenlandse studenten die het Bridging Gaps programma volgen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij blijven bij ons tot zondagmiddag en zullen zondag deelnemen aan onze dienst. Op zaterdagavond is er daarom volop tijd om elkaar te ontmoeten. Dat willen we doen tijdens een gezamenlijke maaltijd en voor wie wil na de maaltijd bij een kop koffie of thee. Op deze manier komen de studenten in aanraking met ons land en leren zo hun eigen context zien vanuit een ander perspectief.

Wie: alle gemeenteleden

Wanneer: zaterdag 1 oktober 18.00 uur

Waar: De Ruimte

Opgeven: bij Henriëtte Nonnekens, per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (06-304 13 558)

Graag tot dan! Hartelijke groet van de ZWO werkgroep.

>> GAAT NIET DOOR <<

Gedurende 6 bijeenkomsten om de 14 dagen op woensdagmiddag staan we stil bij de ervaring van het verliezen van een geliefde aan de dood.

28 september, 12, 26 oktober, 9, 23 november en 14 december 2022.
Plaats: De Ruimte van 14.00 – 16.00 uur

02 okt 2022 ; 10: 00 uur