Nieuws

Op deze zondag besteed de ZWO commissie aandacht aan Dorcas. Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. PG-Elst ondersteunt Dorcas met bijdragen voor o.a. een aantal projecten in Oost-Europa. Wij ondersteunen o.a. projecten in Moldavië, Albanië en Oekraïne.
Een medewerker van Dorcas is te gast en na de kerkdienst is er gelegenheid om vragen te stellen.

03 1 secretaris

De diakenen vormen de (helpende) handen van de kerk. Ze zijn lid van de kerkenraad en hebben een rol in de eredienst: het inzamelen van de gaven en het delen van wijn en brood tijdens het Heilig Avondmaal. Ook besluiten zij over de verdeling en toekenning van (financiële) ondersteuning aan doelen die het welzijn van minder bedeelden, wereldwijd, maar ook in onze eigen gemeenten (denk bijv. aan de voedselbankactie in december en de actie voor Oekraïne van vorige maand); eervolle en dankbare taken.

2021-10_Mangrove_Belize_Sven_Hans_klein.jpgIn mei collecteren we voor het Belizeproject van onder andere Burgers’ Zoo.

Als werkgroep DUURzSAAM Kerkzijn hebben we gezocht naar een mogelijkheid om Gods schepping in de oorspronkelijke vorm te beschermen tegen menselijke invloed. We kwamen uit bij een natuurbeschermingsproject van een mangrovegebied van bijna 400 vierkante kilometer in Belize, waar Burgers’ Zoo zich al 30 jaar voor inzet.

26 juni 2022 ; 10: 00 uur
03 juli 2022 ; 10: 00 uur