Download als een iCal bestand
Digitaal: Theologisch Café: 'Kerk'

Locatie: De Ruimte
Datum: 14-04-2021
Tijd: 20.00-22.00
Onderwerp: Theologisch Café: 'Kerk'
Info: Jeroen Jeroense

Reserveer een plaats via Eventbrite

De geloofsbelijdenis van Nicea is de bouwsteen voor onze persoonlijke zoektocht dit seizoen.
Thema`s die aan de orde komen zijn o.a : God, Almacht, Christus en Kerk. We starten met de vraag: Geloofsbelijdenis: wat is dit?
...Met de vraag: ‘wat geloven we nu eigenlijk?’, heeft de kerk al vroeg geworsteld. In het eerste begin van het christendom moest het geloof nog uitkristalliseren. Iedere gemeente, kerk, formuleerde het op zijn eigen manier. Om in al deze stromingen eenheid te brengen besloot de kerk in 325 tijdens het concilie van Nicea het geloof in één tekst samen te vatten: de geloofsbelijdenis. Maar het geloof is natuurlijk nooit vast te pinnen aan één tekst. Geloven vraagt om een voortdurende vernieuwing en interpretatie.
Dit seizoen nemen we de aloude geloofsbelijdenis als bouwsteen voor onze eigen persoonlijke zoektocht. Voor iedere avond wordt een thema gekozen. Over dit thema wordt een ‘praatstuk’ geschreven dat vooraf op de website wordt gezet. De afgelopen jaren is er aan de stamtafel een vrolijke oecumenische mix ontstaan van bezoekers aan het café. Inspirerend om met respect elkaars geloofsvragen te delen. Tijdens de pauze wordt er een heus kloosterbier geschonken.
9 september: ‘Geloofsbelijdenis: wat is dit?’
14 oktober: ‘Ik Geloof’