Download als een iCal bestand
Gebedsdienst R.K. parochie H. Maria Magdalena

Locatie: YouTube
Datum: 20-01-2021
Tijd: 20:00-21:00
Onderwerp: Gebedsdienst R.K. parochie H. Maria Magdalena
Info: https://www.youtube.com/watch?v=HuPIckPRLzQ
Kerkdiensten

Op maandag 18 januari, woensdag 20 januari, en zondag 24 januari wordt een gebedsmoment georganiseerd door de 3 Elster kerkgemeenschappen in samenwerking met hart voor Elst. Alle gebedsmomenten worden dit jaar alleen uitgezonden via een livestream. Elke avond wordt verzorgd door een andere geloofsgemeenschap. Maandag de Molukse gemeente, woensdag de RK Parochie en zondag de PKN Elst. De gebedsmomenten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een half uur. Ze zijn online te volgen op de livestream van de PG Elst en de RK parochie H Maria Magdalena te Elst....Op maandag 18 januari, woensdag 20 januari, en zondag 24 januari wordt een gebedsmoment georganiseerd door de 3 Elster kerkgemeenschappen in samenwerking met hart voor Elst. Alle gebedsmomenten worden dit jaar alleen uitgezonden via een livestream. Elke avond wordt verzorgd door een andere geloofsgemeenschap. Maandag de Molukse gemeente, woensdag de RK Parochie en zondag de PKN Elst. De gebedsmomenten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een half uur. Ze zijn online te volgen op de livestream van de PG Elst en de RK parochie H Maria Magdalena te Elst.

Het centrale thema van de Week van Gebed 2021 is : blijf in mijnliefde. Jezus Christus zei tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’(Johannes 15 ver 1-19). Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van Gebed gebeurt.

In de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid van christenen bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen in Nederland zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief. De Week van Gebed is een jaarlijks initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Meer informatie is te vinden op www.weekvangebed.nl.

Boekjes waarin dagelijkse reflecties en gebedspunten staan voor de gebedsweek hebben we helaas niet kunnen uitdelen in een fysieke dienst. Wel zijn ze op te vragen via Diederik van Romondt telefoon 06-50864866 of via de mail aan te vragen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op te halen in de ruimte van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 10 uur.

De livestream is te volgen op: het YouTube kanaal R.K. parochie H. Maria Magdalena.

Crea-t-uur

creatuur 2 gesneden

Neem je hobby mee en drink gezellig kopje koffie of thee

Theologisch café