Agenda

Download als een iCal bestand
Christelijke meditatie
 
Locatie: Grote Kerk
Datum: 14-06-2021
Tijd: 20.15-21.15
Onderwerp: Christelijke meditatie
Info: Dick Snijders
Kerkdiensten


Meditatief leven is aandacht in stilte. Dat gaat niet vanzelf. Samen kunnen we onze geest trainen op dezelfde manier als dat we ons lichaam trainen.
Mogelijkheid om twee korte trainingen vooraf te doen. We bespreken zithouding, ademhaling en valkuilen.
...Meditatief leven is aandacht in stilte. Dat gaat niet vanzelf; het vergt oefening om er gewoon te kunnen zijn, om niets te doen en niets te zeggen. We kunnen onze geest trainen op dezelfde manier als dat we ons lichaam kunnen trainen. Samen mediteren is daarbij ondersteunend. Op maandagen mediteren we samen in de Grote Kerk.
Anders dan voorgaande jaren drinken we geen thee vooraf. De zijdeur van de Grote Kerk is van slot vanaf 20.00 uur. Je kunt dan al in de kring gaan zitten op een stoel of meditatiebankje. De meditatie begint om 20.15 uur.
Extra informatie: neem een deken of extra paar sokken mee als je denkt dat het te koud zal zijn. Er is geen verwarming aan in de kerk.
Leren Mediteren
Benieuwd naar de meditatie? Altijd al willen meedoen, maar geen ervaring?
Op 7 en 21 september is er voorafgaand aan de meditatie een korte training. Waar letten we op? Zithouding, ademhaling, valkuilen.

 

Uitgelicht

Expositie 24 november 2021 - 16 februari 2022

j.bruin 3

meld activiteit

Diensten

Geen evenementen

Uitzending

viering beluisteren

viering zien

liturgie

blikvanger

Zoeken

Exposities

kunst

Tempel | Kerkmuseum

tempel kerkmuseum

anbi logo
Privacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden