Jeroen & Dick

Ds. Beer en de tuin vol Liefde

Narcis A4 formaatDe merel zingt een opgewekt lied in de tuin van ds. Beer.
Een lint van gele narcissen slingert door het groene gras.
In de wei mekkeren de schapen.
De tuin van ds. Beer ziet er prachtig uit.
Het is de mooiste tuin van het dorp.

‘Goede morgen ds. Beer. Mag ik even een rondje lopen in de tuin?’, vraagt Boris Beer. ‘Even inspiratie opdoen voor de muziek.’ Boris Beer speelt orgel in de kerk van ds. Beer. Boris Beer kan het flink laten dreunen in de kerk. Ze noemen hem dan ook vaak: ‘Boris Boem’.

‘Nou liever niet’, zegt ds. Beer. Hij is bang dat Boris Beer met zijn grote voeten de narcissen vertrapt. ‘De tuin staat er zo mooi bij, daar kun je niet zo maar doorheen lopen.’
‘Dan niet’, mompelt Boris Beer boos.

Ds. Beer zit op zijn bankje in zijn prachtige tuin en geniet van de geuren en kleuren.

‘Goede morgen ds. Beer. Mag ik even een rondje lopen in de tuin?’, vraagt Jolige Jet. ‘Even aan de tuin ruiken voordat ik heerlijke koffie ga zetten in de kerk.’ Jolige Jet zorgt altijd dat iedereen een heerlijk kopje koffie heeft in de kerk. Ze noemen haar dan ook vaak: ‘Faire Trade Jet.’

‘Nou liever niet’, zegt ds. Beer. Hij is bang dat Jolige Jet een paar narcissen gaat  plukken voor een bosje in de kerk. ‘De tuin staat er zo mooi bij, daar kun je niet zo maar doorheen lopen.’
‘Dan niet’, mompelt Jolige Jet boos.

Opeens wordt het heel stil en saai in de tuin. De merel stopt met zingen. De marcissen gaan terug in hun knop. De schapen mekkeren niet langer en staan met hun kop in de wind. Een wolk schuift voor de zon. Het is helemaal niet meer gezellig in de tuin van ds. Beer. Saai. Het leeft niet.

Wat nu? Dan herinnert ds. Beer een oud verhaal over een tuin vol spelende kinderen, ouders die koffie drinken en opa’s en oma’s die in de tuin van glijbaan afgaan. Een tuin die leeft!

Ds. Beer neemt een besluit. Hij zet een bord bij de ingang van zijn tuin: ‘Gratis koffie, limonade en speelplezier in de tuin. Veel bijzondere drankjes:

Drankje Aandacht: voor de vermoeide beer
Drankje Moed: voor de angstige beer
Drankje Liefde: voor de eenzame beer
Drankje Zorg: voor de wandelaar met een zeer been

Al snel komen de eerste gasten in de tuin van ds. Beer. Met veel plezier schenkt hij drankjes aandacht, moed en liefde.
Kinderen komen voetballen op het gras. De narcissen vliegen in het rond en kleuren de hele tuin fel geel.
Boris Boem heeft zijn draaiorgel megenomen en zingt ‘Halleluja’.
Fair trade Jet heeft koekjes gebakken en maakt een dansje.

Ds. Beer zit op zijn bankje en ziet een tuin vol leven. De merel fluit mee met Boris Boem. De schappen dartelen in de grazige wei.

‘Hallelujah’

Jeroen Jeroense