Werk aan de Grote Kerk

werk in uitvoering

Werk aan de Grote kerk; de vervolgstap

Na een periode van stilstand tijdens de eerste lockdown besloot de Kerkenraad afgelopen zomer om het project “Werk aan de Grote Kerk’ weer op te pakken. Zeker toen de maatregelen weer werden verscherpt, bleek dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want we stonden vlak voor de eerste lockdown immers op het punt om uitgebreid met de gemeente in gesprek te gaan.

werk in uitvoering

In dit digitale logboek wordt periodiek verslag gedaan van de voortgang van het project ‘Werk aan de Grote Kerk’. Wilt u weten hoe de plannen er uitzien, ga dan naar:

Presentatie Werk aan de Grote Kerk

Brochure Werk aan de Grote Kerk

Video De Droom

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties: mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  En volg alle berichten op actueel/kerkenraad/projecten

Presentatie 10 februari 2022

V: Moet je wel gaan verbouwen en uitbreiden met een krimpende kerk?
A: We moeten juist gaan vernieuwen met een krimpende gemeente. We blijven dan als kerk aantrekkelijk. Met de komst van het Plein is er meer mogelijkheid voor vieren en ontmoeten. We maken dan meer contact met elkaar. De verwachting is dat dit zal leiden tot groei van de gemeente.

V: Is er eigenlijk wel behoefte aan een museum?
A: Er is behoefte aan een expositieruimte om het verhaal te vertellen. Het is niet de bedoeling om van de kerk een museum te maken. Kerk en museum moeten elkaar gaan versterken.

werk GK1

10 februari 2022.
Gemeenteavond project Werk aan de Grote Kerk.

In de Grote Kerk zaten circa 65 personen en via YouTube hadden zich nog eens 25 personen aangemeld. Een goede opkomst. Deze gemeenteavond werd georganiseerd door de Kerkenraad in samenwerking met architectenbureau Stiel. Gepresenteerd werd een masterplan van een verdere uitwerking van de Droom, zoals deze eerder aan de gemeente is gepresenteerd (zie hier deze presentatie). De Kerkenraad is dermate enthousiast over dit plan dat dit aan de gemeente kon worden gepresenteerd.

Het doel van de gemeenteavond was om de gemeente te informeren over dit voorstel, hun mening hierover te vragen en om opmerkingen, ideeën en tips mee te nemen in de volgende fase: uitwerking van het masterplan naar een voorlopig ontwerp. Aangegeven werd dat het voorstel niet in beton gegoten was en er ook nog niets besloten was door de Kerkenraad.

Diensten

10 dec 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 2e advent
17 dec 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 3e advent
24 dec 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 4e advent

Uitzending

viering beluisteren

kerkdienstgemist

liturgie

blikvanger

Zoeken

Exposities

kunst

Tempel | Kerkmuseum

tempel kerkmuseum

ANBI KerkANBI DiaconiePrivacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden