Oktober 2018 - Maand van de Geschiedenis

Altijd al willen weten wat de Grote Kerk met het thema "Opstand" te maken heeft?

Kom dan zaterdag 6 oktober naar het museum! Open van 13.30 - 16.30 uur en om 14.30 uur is er een rondleiding.

www.maandvandegeschiedenis.nl

13 en 14 oktober - Nationale Archeologiedagen

Jong en oud bezochten het museum tijdens de Archeologiedagen. Gezien de enthousiaste reacties van bezoekers en gidsen mag gesteld worden, dat het een succes was. Wie nog iets wil lezen over "Het Meisje van Elst", zie Collectie. In het museum is een uitgebreid artikel verkrijgbaar over het begraven in en om de Grote Kerk.

Open Monumentendagen

Op zaterdag 8 en zondag 9 september waren de open monumentendagen.

Op zaterdag kwamen ruim 120 bezoekers en op zondag maar liefst bijna 240 bezoekers het museum bekijken.

Als voorproefje voor de Open Monumentendagen was het museum te zien in het programma Uit met Esther, omroep Gelderland op 6 september 2018 (vanaf 4 minuut 45 is de kerk te zien).

Bijgewerkt op 22 oktober 2018