De Ruimte als modern klooster

Het idee voor De Ruimte is gebaseerd op de plattegrond van een klooster. De verschillende ruimtes van een klooster geven vorm aan de verschillende activiteiten die er worden georganiseerd.


Uit de refter komen keuken en restaurant voort, uit het gastenkwartier de ontmoetingsruimte, uit de bibliotheek de studie en catechesezaal, uit de kapel ontstaat een meditatieplek, uit de kloostertuin een gaarde om in te verwijlen, uit het kapittel de vergaderruimte, uit de werkplaats een atelier en kerkelijk bureau en uit  het kantoor van de gastenbroeder een pastorale ruimte waar de predikant of pastor kantoor houdt. In De Ruimte hebben de twee predikanten hun werkplek  Zo ook de jeugd- en jongerenwerkster, facilitair coördinator en de  secretariaatsmedewerker van het kerkelijk bureau.  


Lees meer

IMG_4862 (Medium).JPG
Screen Shot 2015-01-30 at 11.44.05.png
RO stamtafel 150403 007 (Medium).jpg

Een sfeervolle huiskamer 

Een centrale ontmoetingsplek waar je een kopje koffie of thee kunt drinken. Aan de stamtafel is gelegenheid voor een goed gesprek. Maar neem ook gerust plaats op de bank voor een informeel samenzijn. 

Lees meer

Een ruime keuken

Het gebruiken van een maaltijd is een belangrijk aspect in De Ruimte. Vandaar dat er een ruime keuken is ingericht. Regelmatig worden hier maaltijden maar ook hele galadiners bereid. Een uitgelezen gelegenheid om elkaar nader te spreken.

Lees meer

Vier vergaderzalen 

Bezoekers van De Ruimte nemen regelmatig deel aan een keur van activiteiten. De vier vergaderzalen bieden, door hun flexibele wanden, ruimte aan kleine en grotere groepen. Of het nu om een vergadering gaat, een filmavond, een maaltijd of een meditatiebijeenkomst.

Lees meer

Stilteruimte 

In deze prachtige serene ruimte kun je even tot jezelf komen. Dit kan tijdens het dagelijks gebed en ook voor een persoonlijk meditatief moment. Ervaar de rust en hoor het water terwijl je uitkijkt op de spirituele tuin met vijver.

Lees meer