In en om de kerk

27 Middel

Contouren van de trap van de tweede Gallo-Romeinse tempel tot boven het maaiveld opgemetseld. Hier is een indruk te krijgen van de enorme omvang van het gebouw uit 100 na Chr.

 

 

28 Middel

In de torenhal bevindt zich onder meer een reconstructie van de beschildering van de cellawand van de tweede Gallo-Romeinse tempel. De cella was het centrale deel van de tempel, waar het godsbeeld zich bevond. Deze reconstructie is gemaakt op basis van fragmenten gevonden in 1947.

 

 

 

 

 

 

29 Middel

In de zijbeuk van de kerk zijn drie grote vitrines met archeologische vondsten uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Aan de hand van deze objecten vertellen vrijwilligers van het museum het verhaal van Romeinen en Bataven. Zie ook Uitgelicht

 

 

30 Middel

De classicistische preekstoel is in 1793 gebouwd door de Amsterdamse beeldhouwer Ziezenis. Deze is in 1951 – tijdens de restauratie van het door oorlogshandelingen beschadigde kerkgebouw – voor 2000 gulden gekocht van de Hersteld Evangelisch Lutherse Kerk te Amsterdam. Op de voorste hoeken staan de vier evangelisten afgebeeld: Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes.

Diensten

11 juni 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering
18 juni 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Heilig Avondmaal
25 juni 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering

Uitzending

viering beluisteren

kerkdienstgemist

liturgie

blikvanger

Zoeken

Exposities

kunst

Tempel | Kerkmuseum

tempel kerkmuseum

ANBI KerkANBI DiaconiePrivacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden