Jeroen & Dick

David Attenborough

Optimistisch naar een duurzame wereld

Netflix tip: ‘A life on our planet’

Het verhaal van het begin, Genesis, start met een aantal keren op te merken dat ‘God zag dat het goed was’. De wereld, de aarde met al de dieren, de planten en mensen was populair gezegd; ‘in balans’. De schrijver van het boek wil maar zeggen: het begin was goed. Je kunt het scheppingsverhaal ook lezen als een visioen, een droom. Namelijk een droom van een duurzame wereld. Een droom van een wereld waar geen sprake meer is van een klimaatcrisis. Ik droom hier graag ook over. Zeker nu ik grootvader geworden ben. Je droomt, je hoopt op een aarde met toekomst voor ieder nieuw mensenkind. Een aarde zonder voedselcrisis en daarmee samenhangend een milieucrisis.

Beginscherm 2 Aangepast Dit is het tweede gesprek van Jeroen en Dick. Deze keer spraken ze over de preek. Of liever gezegd de overweging. Want ze hebben niet het idee dat ze kunnen zeggen hoe het zit, wat de waarheid is. Ze overwegen Bijbelteksten en ze geven hun gedachten weer ter overweging door aan wie ernaar wil luisteren.

sinterklaas op witte achtergrond volledige lengte 58852937

Zelfs de scheepslui op de wal

Bij Lied 745

Op 1 november viert de Rooms-Katholieke kerk de gedenkdag Allerheiligen. Een dag voor alle heiligverklaarde personen bij elkaar. Er zijn er te veel om voor allemaal een bijzondere dag in ere te houden. Gelukkig maar. De dag erna, 2 november, is dan de gedenkdag Allerzielen. Een gedenkdag voor ieder die ons is voorgegaan: ouders, grootouders, kinderen, naaste verwanten. Zulke dagen kennen we als protestantse kerken niet. Tijdens de Reformatie is de heiligenverering afgeschaft als een vorm van bijgeloof.

29 nov 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 1e Advent (crèche + kinderkerk)
06 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 2e Advent