40 dagen kalender

Een paaskaars is een bijzonder symbool: in het eerste licht van de derde dag na Jezus’ dood wordt duidelijk dat Hij leeft. Naast de Paaskaars in de kerk zijn er ook
paaskaarsen voor gebruik in de familikring van gezin. Een leverancier met een groot sortiment is bijvoorbeeld Kaarsenfabriek Cobbenhagen in Gulpen kaarsen website:
cobbenhagenkaarsen.nl

40 dagen recepten

U wordt van harte uitgenodigd in deze 40-dagentijd uw recept met ons allen te delen. Een recept met zo min mogelijk ingrediënten waarmee men een eenvoudige maaltijd kan bereiden. U kunt bij het recept, als u dat wilt, in een kort verhaal vermelden of er nog een speciaal verhaal/speciale herinnering bij het recept hoort. U kunt uw recept met evt. bijbehorend verhaaltje sturen naar het @mailadres van het CPO Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afbeelding4

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Ik ben er voor jou’, werd de verbondenheid van de gemeente binnen de muren met de gemeente daarbuiten uitgebeeld in een prachtig kunstwerk.

De persconferentie van de minister-president en de minister van volksgezondheid op 2 februari jl. gaf geen aanleiding tot aanpassing van ons gebruiksplan voor de Grote Kerk en voor De Ruimte. Dit gebruiksplan is opgesteld op basis van de meest recente maatregelen van de Rijksoverheid (tot en met 2 februari) en op basis van het dringende advies van het moderamen van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland d.d. 14 januari 2021.

Binnen zonder kloppen

In deze tijd met Corona kom je niet zomaar overal binnen. Aanmelden, handen ontsmetten, mondkapje voor, anderhalve meter afstand en ga zo maar door. Een heel ritueel. Jeroen en Dick hebben daar iets op gevonden. Zij maken hun eigen binnenkomers. Uiterlijk elke donderdag om 16.00 uur staan ze bij je in de kamer. Dat is de Binnenkomer. Een vrolijk filmpje over hun preek van komende zondag. Op hun eigen YouTubekanaal. Op de website van PG-Elst hebben ze ook een eigen pagina en daar staat een link.

Kerkbalans 2021

Actie Kerkbalans 2021, voorlopig resultaat.

Nadat op donderdag 4 februari de meeste enveloppen door de vrijwillige lopers zijn ingeleverd, zijn de toezeggingen vervolgens geregistreerd. Het voorlopig eindresultaat van Actie Kerkbalans 2021 is uitgekomen op € 164.475,21, een bedrag dat ondanks de moeilijke tijd waarin we leven zelfs iets hoger ligt dan vorig jaar rond deze tijd.

digitale 40dagen retraite

“Het licht van Uw gelaat”: een digitale 40-dagenretraite

Het licht van Uw gelaat is alweer de veertiende digitale retraite van de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen. Deze gaat van start op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag.

Favoriete kerkliedEr wordt ons dringend geadviseerd om de komende weken helemaal niet meer te zingen in de kerk. Zoals steeds volgen we ook dit advies van de landelijke kerk op. Nu hebben Jeroen en Dick het volgende bedacht.

28 feb 2021 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Digitaal: 2e zondag 40 dagentijd, 12+ groep