Jeroen & Dick

En verder ...

Jeroen Dick 2… is dit een plek waar onze predikanten Jeroen en Dick hun gedachten, inzichten, artikelen, binnenkomers, etc.  met ons delen.

David Attenborough

Optimistisch naar een duurzame wereld

Netflix tip: ‘A life on our planet’

Het verhaal van het begin, Genesis, start met een aantal keren op te merken dat ‘God zag dat het goed was’. De wereld, de aarde met al de dieren, de planten en mensen was populair gezegd; ‘in balans’. De schrijver van het boek wil maar zeggen: het begin was goed. Je kunt het scheppingsverhaal ook lezen als een visioen, een droom. Namelijk een droom van een duurzame wereld. Een droom van een wereld waar geen sprake meer is van een klimaatcrisis. Ik droom hier graag ook over. Zeker nu ik grootvader geworden ben. Je droomt, je hoopt op een aarde met toekomst voor ieder nieuw mensenkind. Een aarde zonder voedselcrisis en daarmee samenhangend een milieucrisis.

29 nov 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 1e Advent (crèche + kinderkerk)
06 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 2e Advent