Lezerspodium

penHeb je een mooi verhaal, informatie over een reis, belevenis of een gelezen boek, deel het met anderen door het op het Lezerspodium te laten plaatsen.

De websiteredactie behoudt zich wel het recht voor om stukken in te korten of uit te stellen van plaatsing.

Hoe God verdween uit Heveskes

Toen ik voor m'n werk naar een hoogspanningsstation op het Chemiepark Delfzijl moest zijn zag ik vanuit mijn rechter ooghoek een kerk! Mijn eerste gedachte was: waarom staat nu juist daar een kerk? Helemaal alleen op een heuvel. Na enig onderzoek bleek dat dit de voormalige Nederlands Hervormde Kerk van het verdwenen Groninger dorp Heveskes te zijn. Het dorp Heveskes moest net als enkele andere dorpen in de omgeving, plaats maken voor moderne industrieën. Alle huizen, boerderijen en een lagere school te Heveskes zijn verdwenen. En toch staat daar nog de kerk, van rode baksteen, ontdaan van haar functie als bedehuis, en volkomen geïsoleerd in haar omgeving. Hier moet toch iets bijzonders aan de hand zijn.

giordano

Gekweld gedrag

Column Peter de Leeuwerk Onderweg november 2020

Afgelopen woensdagmorgen werd ik een beetje snotterig wakker. Gewoontegetrouw besloot ik om mijn sporttenue aan te trekken om naar de sportschool te gaan. Aan de ontbijttafel vroeg mijn wederhelft wat ik eigenlijk van plan was. Niets vermoedend vertelde ik haar dat ik eerst naar de sportschool zou gaan en daarna op pad voor wat afspraken. Waarop zij mij terstond opdroeg mijn sportkleren in de kast terug te leggen en een poging te ondernemen om een teststraat te vinden. Gelukkig kon ik snel worden getest en bleek die een dag later negatief te zijn, maar dit voorvalletje toont wel aan hoe lastig het is, althans voor mij, om regels na te leven.

geloof hoop liefdeWaar overal de cafés dicht moeten, gaat dit café gelukkig vrolijk verder. Wel met een pittig thema, nl de geloofsbelijdenis.

Op de 2e avond dachten we met elkaar na over de eerste twee woorden van die belijdenis: “Ik geloof". Vincent Vulto had een praatpapier gemaakt met onder andere uitspraken van Meister Eckhart, Kierkegaard en Buber.

Vieren

29 nov 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 1e Advent (crèche + kinderkerk)
06 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 2e Advent
06 dec 2020 ; 19: 00 uur
Vooralsnog geannuleerd: Ademviering
13 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Adventsdienst
20 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 4e Advent

Uitzenden

viering beluisteren

viering zien

binnenkomer

liturgie

reserveren

Zoeken

Introductie website

website

Museum en Kunst

tempel kerkmuseum

1638 kunstindekerk image s 20160918140058

anbi logo
Privacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden