Lezerspodium

penHeb je een mooi verhaal, informatie over een reis, belevenis of een gelezen boek, deel het met anderen door het op het Lezerspodium te laten plaatsen.

De websiteredactie behoudt zich wel het recht voor om stukken in te korten of uit te stellen van plaatsing.

Niet normaal

Wandelend door Park Lingezegen gaan mijn gedachten naar de zomer. Niet van dit jaar, maar van volgend jaar. Want tegen die tijd zal het leven toch wel weer normaal zijn, houd ik mijzelf voor. Maar met dat ik dit denk, komt de vraag bij me op wat we over een jaar normaal zullen vinden.

06 Preekstoel Groot

Lockdown, kerksluiting, en ‘onze’ preekstoel

De lockdown gaat steeds meer voelen als een echte afsluiting en uitsluiting  Ik ga steeds meer verlangen naar het kerkgebouw, naar die stille grote ruimte, naar  de architectuur, naar de preekstoel en vooral naar de mensen en naar de gesprekjes op het kerkplein. De preken beluisteren via de computer, hoe vernuftig ook, gezellig onderbroken door een kop koffie, zijn toch een surrogaat. Dit laatste woord ken ik als een oorlogsterm: mijn ouders dronken in de laatste jaren van de bezetting surrogaat koffie.

Graag neem ik u eens mee voor een tochtje naar de torenspits op 56 meter hoogte. Misschien bent u al eens in de gelegenheid geweest om de 175 treden te beklimmen van de toren met als resultaat een fantastisch uitzicht op Elst en omgeving. De laatste jaren is uit veiligheidsoverweging de toren niet meer toegankelijk voor publiek, het is nu het domein van  het onderhoudsteam en het ‘vlaggengilde’. We krijgen regelmatig verzoeken om de toren te mogen beklimmen en wellicht dat bij de plannen voor ‘werk aan de kerk’ beperkte toegang weer kan worden overwogen voor kleine groepen.

16 mei 2021 ; 10: 00 uur
23 mei 2021 ; 10: 00 uur