Lezerspodium

penHeb je een mooi verhaal, informatie over een reis, belevenis of een gelezen boek, deel het met anderen door het op het Lezerspodium te laten plaatsen.

De websiteredactie behoudt zich wel het recht voor om stukken in te korten of uit te stellen van plaatsing.

Betekenisvol bestaan

Aan het einde van een kalenderjaar blader ik altijd nog één keer door mijn oude agenda, bij wijze van afscheid van het voorbije jaar. Het beeld dat dit opriep, laat zich dit jaar gemakkelijk raden: de enorme hoeveelheid doorhalingen, door concerten, door museumbezoekjes, door bezoekjes aan onze favoriete restaurants, door verjaardagsfeestjes, door vakanties en stedentripjes, door uitgestelde vakanties en stedentripjes en nog een keer uitgestelde vakanties en stedentripjes, door gepland bezoek aan mijn familie in Spanje. Eigenlijk door alles wat het leven een beetje kleur geeft. Toch?

Dank u wel

Hartelijk dank voor het prachtige boeket bloemen dat wij kregen op een druilerige dag vlak voor Kerst omdat wij ons 50-jarig huwelijks jubileum vierden. Hoe anders was het 50 jaar terug. Stralend mooi winterweer. Ds. Vons stond ons met open armen te op te wachten in het zonnetje. De lichtjes in de kerstboom brandden. “Die steek ik natuurlijk aan” had koster Jan v.d. Horst gezegd. Wij beleefden een prachtige dienst.

Gelukkig hebben we, ondanks deze coronatijd, toch van onze jubileum dag mogen genieten. Het is niet iedereen gegund.

Henk & Ria van den Hof.

Bron: Onderweg februari 2021

Op 9 november werd ik getroffen door een herseninfarct. Dat ging heel sluipend en pas na 2 dagen ging ik naar het huisarts, die het niet vertrouwde en me doorstuurde naar het ziekenhuis. Door het snelle optreden van huisarts, neuroloog en vaatchirurg werd ik op 24 november al geopereerd. Die snelheid was geboden omdat een herhaling van een infarct werd gevreesd en daarvan zijn de gevolgen onvoorspelbaar. Na drie dagen ziekenhuis kon ik thuis verder herstellen, maar een paar dagen later bleek ik corona opgelopen te hebben. Sippie en mijn zoon kregen het ook en toen was ons huis een echte ziekenboeg. Gelukkig bleek corona een milde variant waarvan we niet erg ziek zijn geweest. Na 10 dagen quarantaine was het over. Het vlotte herstel danken we voor een groot deel ook aan de belangstelling van familie, vrienden, bekenden en vanuit onze kerkelijke gemeente. We werden overstelpt met kaartjes, bloemen en hulp voor de quarantaine periode. We willen iedereen bedanken voor deze bijzondere belangstelling die gemakkelijk de 1,5 m afstand overbrugt. We zijn dankbaar dat het allemaal zo goed is afgelopen. Maandag zei de neuroloog in het ziekenhuis dat ik alle activiteiten weer mocht oppakken. Wandelen en fietsen zijn bijna weer op het oude niveau Eind volgende week hopen we de laatste ziekenhuisbezoeken af te ronden. Iedereen nogmaals hartelijk bedankt.

Jan Bouwknegt Bron: Onderweg februari 2021

28 feb 2021 ; 10: 00 uur