SchoenendoosActie Facebook

Dit jaar gaan we weer met de actie schoenendoos aan de slag en we vragen de hele gemeente om weer mee te doen. Er zijn dit jaar twee mogelijkheden :
1. Je kan thuis een stevige schoenendoos versieren en vullen met mooie spulletjes.
2. Je kunt helpen spulletjes te verzamelen, omdat de organisatie een groot tekort heeft aan bijvul materialen.

Vanaf begin november tot eind december staat er op de piano in De Ruimte een grote feestelijke doos waarin de losse spullen verzameld kunnen worden. Ook mogen hier de schoenendozen worden neergezet.

Wat kan er verzameld worden voor de actie schoenendoos: schriften, pennen, (kleur) potloden, gum, puntenslijper, knuffel (geen varkentje of slang), zeep, etui, autootjes, kleine bal, puzzeltje, kam, spiegeltje, borstel, toilettasje. GEEN ETENSWAREN, SNOEP OF OORLOGSSPEELGOED.

We hopen met elkaar weer een mooie bijdrage te kunnen leveren voor deze actie.
Annemieke van der Kaa

bron Onderweg november

Boek Saida

NIEUW VERSCHENEN
Saïda. Van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorger
Jeroen Jeroense – Trijnie Nielen-Rosier – Karin Spelt

Deze biografie beschrijft de ontwikkeling van Saïda tot islamitisch geestelijk verzorger. Daarnaast komen onderwerpen als integratie in de Nederlandse cultuur, het
leven met verschillende identiteiten, de betekenis van haar geloof en de positie van de vrouw in de islam aan de orde.

Als kind van vijf jaar verlaat Saïda het Marokkaanse Tanger om met haar familie in Nijmegen een nieuw bestaan op te bouwen. Als jonge moeder vindt ze als
schoonmaakster werk op het Radboudumc. De bijzondere wereld van het ziekenhuis vergroot haar horizon. Naast het schoonmaken geven de korte gesprekken met
patiënten Saïda veel voldoening. Ze is dan de enige schoonmaakster die Arabisch spreekt. Haar talent om te bemiddelen tussen allochtone patiënten en de medische zorg valt snel op. Saïda komt als geroepen om de dan nog onbekende wereld van de allochtone patiënt voor het ziekenhuispersoneel te ontsluiten.

Uitgeverij: Van Warven, Kampen
ISBN: 978-94-93175-37-2

Kerkdiensten

Het project “Werk aan de Grote Kerk” kan uw mening goed gebruiken om vervolgstappen te kunnen zetten.  De kerkenraad nodigt u van harte uit om mee te denken. Dat kan tijdens een digitale bijeenkomst. In verband met Covid-19 zijn er alleen digitale bijeenkomsten. Maar u kunt ook schriftelijk reageren. Stuur uw reactie of vragen vóór 17 november naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beginscherm 1 AangepastOnder deze titel zijn Jeroen en Dick begonnen met het opnemen van een serie gesprekken die je verder kunnen helpen in de vorming van je gedachten. En misschien kan je er met anderen over in gesprek. Hier de link https://youtu.be/9H4nMchVIIg naar het eerste gesprek.

Maandag 26 oktober lezen we in 'Gedicht van de Maand' een aantal gedichten van

Rutger Kopland. De Ruimte: 15.00-16.30 uur

Een leven tjokvol ontroering - NRC

Tijd- het is vreemd, het is vreemd mooi ook
nooit te zullen weten wat het is

en toch, hoeveel van wat er in ons leeft is ouder
dan wij, hoeveel daarvan zal ons overleven

Onderwerp: 'Geloof'

Wat geloven we nu eigenlijk? Waar staat de kerk in deze moderne tijd voor? Vragen die regelmatig opkomen bij de geïnteresseerde leek. Het blijft een uitdagende zaak om naar de kern van het christelijk geloof op zoek te gaan. Daarnaast is het steeds weer een waagstuk om datgene wat er toe doet in de kerk onder woorden te brengen. Dit seizoen willen we als theologisch café dit waagstuk aangaan!

Bierbrouwerij de Koningshoeven - openingstijden, acties, vacatures en  nieuws - Tilburg.com

29 nov 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 1e Advent (crèche + kinderkerk)
06 dec 2020 ; 10: 00 uur