Diakenen (CvD)

03 douche2

De laatste jaren worden woningeigenaren aangespoord om te verduurzamen. Het gaat dan vaak om isoleren, of aanschaffen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en noem maar op. Ook hier lijkt economie boven klimaat te gaan: laten we vooral meer dingen kopen om onze verwoesting van onze aarde tegen te gaan.

Gladiators Game

De Romeinse schrijver Juvenalis (60 – 140 n. Chr.) gebruikte de term ‘brood en spelen’ sarcastisch om aan te geven dat de Romeinse keizers het verval van het Romeinse Rijk maskeerden door het volk gratis brood en spelen aan te bieden; als het volk die twee had was het tevreden en kwamen er geen klachten over het verval.[1]

De Haard

De diaconie ondersteunt al zo’n 20 jaar de diaconie van Nijmegen. De bekendste activiteiten daarvan waren het Huis van Compassie, waar jaarlijks voor wordt gecollecteerd, en pastor Paul Oosterhof. Paul is vorig jaar met pensioen gegaan en heeft op een, door de omstandigheden gedwongen, besloten manier afscheid genomen. Het Huis van Compassie gaat zelfstandig verder, maar dit zullen we blijven steunen.

6b besparing

De wereldbevolking groeit en de vraag is of de aarde voldoende voedsel kan leveren om al die mensen te voeden. Naast de groei van de wereldbevolking neemt ook de welvaart toe, waardoor meer mensen zich bepaalde luxe kunnen veroorloven. Eén van die luxes is het eten van vlees.

13 juni 2021 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Overstapviering