Jeugdwerk (0-12 jaar)

• kinderkerk 1

We hebben in onze gemeente veel verschillende activiteiten voor de jeugd.

Er zijn activiteiten tijdens de zondagse eredienst maar ook door de weeks.

Hieronder kunt u een overzicht vinden. Klik de buttons aan voor de uitleg.

• Activiteiten

Sint Maarten

Ieder jaar op 11 november is de Sint Maarten viering.

Kinderen lopen een lampionnenoptocht rond de kerk. We bellen bij verschillende huizen aan en er staan muzikanten langs de route. Hierna is er een korte viering met een toneelstuk over het verhaal van Sint Maarten in de kerk.
    En natuurlijk krijgen de kinderen na afloop wat lekkers mee.

Opgave vooraf is niet nodig

Kinderkerstfeest

Op de 4e adventszondag is er het kinderkerstfeest. Samen met een grote groep kinderen studeren we die middag een kerstspel in dat we later op de middag in de viering opvoeren.
    De laatste jaren verzorgt een speciaal voor deze gelegenheid opgericht kinderkoor een spetterend optreden in deze dienst.

• Crèche

Iedere zondagochtend zijn kinderen van 0-3 jaar van harte welkom in de crèche. Zo kunt u als ouder zonder zorg deelnemen aan de kerkdienst op zondagochtend.

creche

Spelen en zorgen

De crèchevrijwilligers zorgen voor een fijne speelplek voor de kinderen.

We lezen boekjes, luisteren muziek en natuurlijk wordt er ook veel gespeeld met de auto's, poppen, treinen, blokken, het speelgoedkeukentje en de loopauto's. Halverwege drinken we diksap met een klein koekje. Als het nodig is verschonen we een luier of geven we een flesje/fruithapje. Dit geeft u zelf mee.

Aanwezig zijn: box, wipstoel, kinderstoel, speelkleden, diksap, veel speelgoed voor 0-3 jaar.

Brengen en halen

De crèche bevindt zich in De Ruimte, zaal 4. U kunt uw kind voor de kerkdienst, tussen 9.45-10.00 uur, brengen en na de dienst zelf weer ophalen.

Opgave vooraf is niet nodig.

• Kinderkerk

kinderkerkIedere zondagochtend zijn kinderen van 4-12 jaar van harte welkom in de kinderkerk.

Vieren, leren en spelen

De kinderkerk probeert kinderen op een leuke en inspirerende
    wijze te leren over en betrokken te houden bij het geloof en
    de Protestantse Gemeente Elst.

Vier thema's staan daarin centraal:

• ons geloof in God en de mensen
    • het Boek en de verhalen
    • hoe leef je (normen en waarden)
    • samen een groep zijn.

Een goede sfeer is erg belangrijk. Dit betekent dat er ruimte is voor gezelligheid, lol en plezier, maar ook dat de kinderen zich veilig voelen om dingen te kunnen zeggen die zij willen.

Groepsindeling

De kinderen worden verdeeld in 3 groepen:

• jongste groep (groep 1 en 2 van de basisschool)
    • middengroep (groep 3 t/m 5 van de basisschool)
    • oudste groep (groep 6 t/m 8 van de basisschool).

Brengen en halen

Je gaat samen met je kind naar de kerkdienst.
    Na het verhaal voor de kinderen lopen zij als groep naar de kinderkerk. Hier zijn zij tot het einde van de 'normale' kerkdienst
    U kunt uw kind na de kerkdienst weer ophalen in De Ruimte.

Iedere 4e zondag van de maand gaan de kinderen terug naar de kerk, om het laatste gedeelte van de viering mee te maken.

Opgave vooraf is niet nodig.

• Basiscatechese

De basiscatechese is voor kinderen die in groep 7 en 8 van de basisschool zitten.

In de basiscatechese leren de kinderen:

• hoe de Bijbel in elkaar zit.
    • de verhalen in de bijbel en hoe ze betekenis krijgen in het leven.
    • wat een kerk is.
    • wat er in de kerk gedaan wordt.
    • wie daarbij betrokken zijn.
    • waarom bepaalde dingen gezegd worden.

Deelname

Kinderen die lid zijn van de Protestantse Gemeente Elst krijgen voor de start van het nieuwe seizoen een uitnodiging per brief. Ze kunnen zich dan opgeven  bij de jeugd- en jongerenwerker.

Is je kind geen lid van de Protestantse Gemeente Elst, maar wil je wel graag dat je kind deelneemt aan de basiscatechese, dan kun je je kind opgeven bij de jeugd- en jongerenwerker. Daarna ontvang je de informatie.

Seizoenverloop

De basiscatechese wordt gegeven in de periode van september tot aan Pasen, met uitzondering van de maand december en de schoolvakanties.

Basiscatechese wordt gegeven op maandagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur. Het wordt gegeven in De Ruimte. Vooraf is er vanaf 18.30 uur en achteraf tot 19.45 uur gelegenheid om te spelen in de speelzaal van The Meeting.

• Overstap

overstap

Kinderen van groep 8 gaan na de zomer naar de middelbare school. Ze zijn dan 12 jaar of bijna 12 jaar, dus mogen ze naar The Meeting komen. De kinderen maken letterlijk de overstap van kinderkerk en basiscatechese naar de jongeren van The Meeting.

Kort voor het begin van de zomervakantie is er een overstapviering. In deze viering wordt hier, in samenwerking met de kinderen en de jongeren, op gepaste wijze bij stil gestaan. Een aantal weken van tevoren beginnen de voorbereidingen, daarvoor worden de kinderen uit groep 8 uitgenodigd.

Is je kind geen lid van de Protestantse Gemeente Elst, maar wil je wel graag dat je kind deelneemt aan de overstap, dan kun je je kind opgeven bij de jeugd- en jongerenwerker. Daarna ontvang je de informatie.

• Kinderkoor What's Up

koren1

Zing je graag en ben je tussen de 7 en de 13 jaar?  Dan kun je meedoen aan het kinderkoor What’s Up.

We oefenen vrolijke, leuke, stoere, mooie, gezellige liedjes. Dit doen we één keer in de twee weken op zondag direct na de kerkdienst, onder leiding van IJsbrand ter Haar. Het duurt ongeveer een uur. De locatie is in de Ruimte. Tussendoor is er tijd voor limonade en wat lekkers.

Wij treden vijf keer per jaar op tijdens een viering in de kerk. Super leuk, wanneer JIJ daarbij bent! Voor informatie of aanmelden, stuur een mailtje aan kinderkoor met je naam, achternaam, adres en telefoonnummer. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Jeugd tot 12 jaar

29 nov 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 1e Advent (crèche + kinderkerk)
06 dec 2020 ; 10: 00 uur