GIVT

Vanaf 29 maart 2020 is het mogelijk om op een nieuwe manier deel te nemen aan de collecte tijdens de dienst. Naast contant geld is het ook mogelijk om met de smartphone te geven. In dit artikel lees je hoe het werkt en wat u kunt doen om ook zonder contant geld te blijven geven aan de collecte.

Voor steeds meer mensen is het minder vanzelfsprekend om contant geld bij zich te hebben. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd, want bijna overal kan je met een pinpas betalen. Met dit in gedachten is Givt ontstaan.

Vanuit een kerk is een initiatief gestart, om het mogelijk te maken aan de collecte te geven zonder contant geld, waarbij de dienst zo min mogelijk wordt verstoord. Tijdens de ontwikkeling is vooral nagedacht over wat de gebruiker prettig vindt. Het resultaat is dan ook een zeer gebruiksvriendelijke app. Uiteraard zou het mogelijk zijn om een pinautomaat neer te zetten in een kerk, maar daar kleven nogal wat nadelen aan. Zo'n automaat in de kerk is niet alleen duur en onhandig, maar bovenal heb je bij het betalen met je pinpas niet het gevoel dat je iets geeft, maar dat je een betaling doet. Givt vindt het juist belangrijk dat het gevoel van geven behouden wordt.

Hoe werkt het?

De oplossing van Givt werkt met een smartphone, een Apple of een Android, en een Givt-zender in de collectezak of -mand. De gever geeft in de Givt-app aan hoeveel hij of zij wil geven en haalt de telefoon langs de zender in de mand of zak en de gift is gedaan. Het lijkt daarom heel erg op geven met contant geld.

Het systeem is zo gemaakt dat er geen internetverbinding nodig is tijdens het geven. Net als bij contant geld blijft de gever anoniem, zodat de penningmeester niet kan zien hoeveel iemand heeft gegeven. Een ander voordeel van geven met Givt is dat iedere gebruiker elk jaar in de app een overzicht kan opvragen van al zijn giften met de Givt app. Dit overzicht wordt bij de belastingaangifte door de belastingdienst geaccepteerd.

Wat is er nodig om te geven met de smartphone?

Om te geven met Givt heeft u natuurlijk een smartphone nodig (Android of iOS) met daarop de Givt-app. U kunt na het downloaden uw e-mailadres invoeren en meteen beginnen met geven. De verdere registratie kunt u op een later moment afronden. Bij de registratie vult u een aantal persoonlijke gegevens in (denk hierbij aan uw adres, mobiele nummer en bankrekeningnummer). Ook geeft u een machtiging af zodat het collectegeld van uw bankrekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat u makkelijk door dit proces wordt geleid.

Voor het installeren zoek je in de App Store of op Google Play naar Givt of ga naar www.givtapp.net/download.

Met Givt is onze kerk klaar voor de toekomst en kunnen we gewoon aan de collectes blijven geven.

Hierbij nog een aantal links naar filmpjes ter introductie van de Givt app.

Hoe werkt het collecteren met de Givt app?.

Met Givt geef je anoniem

Met Givt geef je makkelijk

Met Givt geef je zoveel mogelijk

Givt bij PG-Elst