Jongeren

• ds Beer

Iedere zondagochtend zijn alle jongeren van harte uitgenodigd. Elke zondag is er een programma voor 0-12 jaar.
    Kies hieronder een balkje voor een toelichting per leeftijdscategorie.
    Voor tieners op de middelbare school is er elke vierde zondag van de maand een speciaal programma.
    Natuurlijk zijn jullie ook van harte uitgenodigd op alle andere zondagen in de viering.

dominee Beer

• Crèche

Iedere zondagochtend zijn kinderen van 0-3 jaar van harte welkom in de crèche. Zo kun je als ouder zonder zorg deelnemen aan de viering op zondagochtend.

Spelen en zorgen

creche

De crèchevrijwilligers zorgen voor een fijne speelplek voor de kinderen.

We lezen boekjes, luisteren muziek en natuurlijk wordt er ook veel gespeeld met de auto's, poppen, treinen, blokken, het speelgoedkeukentje en de loopauto's. Halverwege drinken we diksap met een klein koekje. Als het nodig is verschonen we een luier of geven we een flesje/fruithapje. Dit geef je zelf dan mee.

Aanwezig zijn: box, wipstoel, kinderstoel, speelkleden, diksap, veel speelgoed voor 0-3 jaar.

Contactpersoon: Gerdien van Prooijen-Landegent

Brengen en halen

De crèche bevindt zich in De Ruimte, zaal 4. Je kunt uw kind voor de viering, tussen 9.45-10.00 uur, brengen en na de dienst zelf weer ophalen.

Opgave vooraf is niet nodig.

Voor vragen stuur je een mailtje naar de crèche.

• Kinderkerk

Iedere zondagochtend zijn ook kinderen van 4-12 jaar van harte welkom in de kinderkerk.

Vieren, leren en spelen

De kinderkerk probeert kinderen op een leuke en inspirerende wijze te leren over en betrokken te houden bij het geloof en de Protestantse Gemeente Elst.

Vier thema's staan daarin centraal:

• ons geloof in God en de mensen
    • het Boek en de verhalen
    • hoe leef je (normen en waarden)
    • samen een groep zijn.

Een goede sfeer is erg belangrijk. Dit betekent dat er ruimte is voor gezelligheid, lol en plezier, maar ook dat de kinderen zich veilig voelen om dingen te kunnen zeggen die zij willen.

kinderkerk

Groepsindeling

De kinderen worden verdeeld in 3 groepen:

• jongste groep (groep 1 en 2 van de basisschool)
    • middengroep (groep 3 t/m 5 van de basisschool)
    • oudste groep (groep 6 t/m 8 van de basisschool).

Brengen en halen

Je gaat samen met je kind naar de viering.
    Na het verhaal voor de kinderen lopen zij als groep naar de kinderkerk. Hier zijn zij tot het einde van de 'normale' viering.
    Je kunt je kind na de viering weer ophalen in De Ruimte.

Iedere 4e zondag van de maand gaan de kinderen terug naar de kerk, om het laatste gedeelte van de viering mee te maken.

Opgave vooraf is niet nodig.

Stuur voor nadere informatie een mailtje naar de Kinderkerk .

• 12+

kerk jongeren nieuw

12+ groep is voor alle middelbare scholieren iedere vierde zondag van de maand.
    We beginnen met zijn allen om 10.00 uur in de kerk, waar voorin twee banken zijn gereserveerd. Tegelijk met de kinderen van de kinderkerk verlaten we samen de kerkdienst en voor het slotlied schuiven we weer de kerkbanken in.

Tijdens de preek komen we bij elkaar in The Meeting voor een gezellig en geïnspireerd samenzijn. We kunnen met elkaar praten over iets wat zich die week heeft voorgedaan, een onderwerp bespreken waar je echt eens over van gedachten wilt wisselen, een spel doen, of gewoon wat bijkletsen.

Wij kijken er naar uit jullie op zondagochtend te ontmoeten.

29 nov 2020 ; 10:00 uur
Ochtendviering: 1e Advent (crèche + kinderkerk)
06 dec 2020 ; 10:00 uur
Ochtendviering: 2e Advent