Vertrouwenspersonen jeugd

De PKN gemeente Elst wil een veilige plek zijn voor iedereen. Seksueel misbruik of (geestelijke) intimidatie of bedreiging is binnen onze kerk onaanvaardbaar. Alle jongeren moeten met een gerust hart naar The Meeting of andere bijeenkomsten van onze kerk kunnen gaan.

De PKN Gemeente Elst heeft daarom 2 vertrouwenspersonen jeugd aangesteld. Wij stellen ons even aan jullie voor: 

  • Leny Janssen:06-23633768;  email: vertrouwenspersoon@jeugdwerkpgelst.nl
  • Frank den Daas: 06- 51233592;  email: vertrouwenspersoon@jeugdwerkpgelst.nl

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht als in de kerk, The Meeting of andere bijeenkomsten in de kerk dingen gebeuren die jij niet wilt. Word je lastig gevallen of durf jij degene van wie je last hebt niet aan te spreken? Of maak je je zorgen over iets dat jou of een ander is overkomen? Dit kan natuurlijk voor iedereen heel verschillend zijn. Denk maar aan deze voorbeelden: Tijdens een bijeenkomst in de kerk legt iemand van de kerk zijn hand op jouw been of iemand van de kerk uit seksistische opmerkingen naar jou of andere vormen van seksueel misbruik. Maar ook: als iemand van de kerk jou onder druk zet, omdat je iets gezien hebt, wat je niet had mogen zien. Ook cyberpesten hoort hier bij. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden. Je kunt je voorstellen, dat we niet alle voorbeelden hebben kunnen opnoemen. Zit je ergens mee en het heeft met de leiding van de kerk of The Meeting en met jou te maken? Meld het dan bij ons.


Wie kunnen contact met ons opnemen?

Leny en Frank zijn de vertrouwenspersonen van de jeugd. Dit betekent dat alle jeugd die tijdens kerkelijke activiteiten te maken krijgt met vervelend gedrag van een ander, misbruik, intimidatie en/of geweld, contact met ons kan opnemen. En als je het opmerkt en als het een ander betreft, is dan ook een aanleiding.

Wat doen de Vertrouwenspersonen dan? Wij bieden hulp en steun aan jou. Je kunt ons bellen of e-mailen. Wat jij zelf het fijnst vindt. Wij zijn vertrouwenspersonen en dat betekent, dat wij jouw verhaal in vertrouwen aanhoren.  Samen met jou bespreken we de stappen om het misbruik te stoppen, maar ook of de klacht gemeld wordt of niet. Dit gebeurt altijd samen met jou.


Vragen?

Heb je vragen of wil je er meer over weten? Bel of e-mail ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

CONTACTPERSONEN
Frank den Daas
Vertrouwenspersoon
T: 06-51233592
Leny Janssen
Vertrouwenspersoon jeugd
M: 06-23633768
Commissies