Wat te doen bij

Iedere zondagochtend zijn ook kinderen van 4-12 jaar van harte welkom in de kinderkerk.

Vieren, leren en spelen

De kinderkerk probeert kinderen op een leuke en inspirerende wijze te leren over en betrokken te houden bij het geloof en de Protestantse Gemeente Elst.

Vier thema's staan daarin centraal:

• ons geloof in God en de mensen
  • het Boek en de verhalen
  • hoe leef je (normen en waarden)
  • samen een groep zijn.

Een goede sfeer is erg belangrijk. Dit betekent dat er ruimte is voor gezelligheid, lol en plezier, maar ook dat de kinderen zich veilig voelen om dingen te kunnen zeggen die zij willen.

kinderkerk

Groepsindeling

De kinderen worden verdeeld in 3 groepen:

• jongste groep (groep 1 en 2 van de basisschool)
  • middengroep (groep 3 t/m 5 van de basisschool)
  • oudste groep (groep 6 t/m 8 van de basisschool).

Brengen en halen

Je gaat samen met je kind naar de viering.
Na het verhaal voor de kinderen lopen zij als groep naar de kinderkerk. Hier zijn zij tot het einde van de 'normale' viering.
Je kunt je kind na de viering weer ophalen in De Ruimte.

Iedere 4e zondag van de maand gaan de kinderen terug naar de kerk, om het laatste gedeelte van de viering mee te maken.

Opgave vooraf is niet nodig.

Iedere zondagochtend zijn kinderen van 0-3 jaar van harte welkom in de crèche. Zo kun je als ouder zonder zorg deelnemen aan de viering op zondagochtend.

Spelen en zorgen

creche

De crèchevrijwilligers zorgen voor een fijne speelplek voor de kinderen.

We lezen boekjes, luisteren muziek en natuurlijk wordt er ook veel gespeeld met de auto's, poppen, treinen, blokken, het speelgoedkeukentje en de loopauto's. Halverwege drinken we diksap met een klein koekje. Als het nodig is verschonen we een luier of geven we een flesje/fruithapje. Dit geef je zelf dan mee.

Aanwezig zijn: box, wipstoel, kinderstoel, speelkleden, diksap, veel speelgoed voor 0-3 jaar.

Contactpersoon: Gerdien van Prooijen-Landegent

Brengen en halen

De crèche bevindt zich in De Ruimte, zaal 4. Je kunt uw kind voor de viering, tussen 9.45-10.00 uur, brengen en na de dienst zelf weer ophalen.

Opgave vooraf is niet nodig.

paardenbloemen

Verstilling. Dat is het kernwoord van een ademviering. We zingen kleine liederen uit 'Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk'. En we zijn twaalf minuten stil. Een moment van rust in het dagelijkse bestaan.

Verademend.

Zondag 1 oktober

{Testimonial: "Voor mij zijn de ademvieringen uiterst waardevol. Vooral de stilte doet me goed."}

gebedElke werkdag van 9.00 tot 9.10 uur is er een kort liturgisch morgengebed. Het is een moment van aandacht om de dag te beginnen. Elke dag is een geschenk van God. In geloof leven we van dag tot dag. Daaraan herinneren we ons door met regelmaat te bidden en vooral ook door samen te bidden. Het ochtendgebed vindt plaats in de stilteruimte van De Ruimte. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

uitvaartVormgeven aan een uitvaart. Dat valt dikwijls niet mee.Je hebt er geen ervaring mee. Je wilt het doen in de geest van de overledene.
Als die een gelovig leven heeft geleid, ligt het voor de hand om het geloof ook aan de orde te laten komen bij de uitvaart. Dat kan door afscheid te nemen in een kerkdienst of de predikant te betrekken bij de plechtigheid in het crematorium of op de begraafplaats.

De predikanten kunnen je helpen om samen de uitvaart op gepaste wijze vorm te geven.

26 sept 2021 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Heilig Avondmaal