Download als een iCal bestand
Gedicht van de maand

Locatie: De Ruimte
Datum: 30-08-2021
Tijd: 15.00-16.30
Onderwerp: Gedicht van de maand
Info: Joleen Kruijt

Reserveer een plaats via Eventbrite

Poëzie probeert het onuitsprekelijke tussen de regels door weer te geven. Een gedicht brengt vaak beter onder woorden wat we voelen of ervaren. Denk hierbij aan de Psalmen en het Hooglied. Poëzie van Rutger Kopland, Ida Gerhardt en Joost Zwagerman zal niet ontbreken....Poëzie probeert het onuitsprekelijke tussen de regels door weer te geven. 'De sensatie van het uitgestelde begrip'. Zo omschreef T.S. Eliot het lezen, voelen en niet helemaal begrijpen van poëzie. Een gedicht brengt vaak beter onder woorden wat we voelen, ervaren dan een zakelijk geschreven verhandeling. Daarom zijn ook veel gedeelten uit de bijbel puur poëzie. Denk aan de Psalmen, Hooglied, Spreuken. En is het evangelie van Johannes niet één groot gedicht? Tijdens een middagsessie lezen we met een kleine groep een gedicht dat mensen raakt. Voordat we het gedicht tot ons gaan nemen, zal ik kort de biografie van de dichter doornemen. Poëzie van Rutger Kopland, Hans Warren, Ida Gerhardt en Joost Zwagerman zal zeker niet ontbreken.

Expositie 24 november 2021 - 16 februari 2022

j.bruin 3