werk in uitvoering

De kerkenraad heeft besloten op donderdag 10 februari om 20.00 uur een gemeenteavond te organiseren. Op deze avond staat het ‘Werk aan de Grote Kerk’ centraal en willen we de gemeente informeren over de plannen die tot zover ontwikkeld zijn. Het is de bedoeling dat de plannen toegelicht worden door onze architect Ron Verduijn van het bureau Stiel.

Kerkbalans 2022U krijgt bezoek van de kerk, althans als u op de looproute ligt. Diegene die niet op de looproute liggen krijgen een envelop van de kerk thuis.

Na de voorbereidingen van de voorbijgaande weken, zijn afgelopen week de brieven aan de lopers uitgedeeld, en de enveloppen verstuurd.

Vanaf zaterdag 15 januari komen we langs om u te vragen mee te doen aan Kerkbalans 2022. In de week hierop volgend komen de lopers uw toezegging ophalen.

kerkdienstgemistVanaf 1 februari stopt het streamen van de kerkdiensten via het YouTube kanaal. De vieringen zijn vanaf dat moment uitsluitend te volgen via 'kerkdienstgemist.nl of via de app Kerkdienst Gemist.
In de Onderweg edities van november en december/januari hebben toelichtende artikelen gestaan. De inhoud van deze artikelen vindt u hier.

Komende week 16 t/m 23 januari is het de Week van het Gebed. Het gaat hier om een jaarlijks terugkerend initiatief van de Wereldraad van Kerken en de Pauselijke Raad ter bevordering van de eenheid van Christenen. Zij hebben de Raad van Kerken in het Midden-Oosten dit jaar gevraagd om liturgisch materiaal te ontwikkelen, waaruit Christenen in kerken, in kloosters en in huiselijke kring overal ter wereld kunnen putten. Het leek ons een goede zaak om ook ons ochtendgebed in dat teken te plaatsen.

Bijgevoegd de Orden van Dienst, die we volgende week willen gebruiken. Achterop het liturgieboekje vinden jullie nog heel van meer informatie, die door vertegenwoordigers van de drie kerken in Elst, de PKN, de RK Parochie Maria Magdalena, de Moluks-Evangelische kerk en het interkerkelijk pioniersinitiatief ‘Hart voor Elst’ in Elst ontwikkeld zijn. Alles natuurlijk online, maar wel van harte aanbevolen! Net als ons ochtendgebed.

Henk Minnema

Hier vindt u de liturgie voor het ochtendgebed.

Uitzending

kerkdienstgemist