Download als een iCal bestand
Vooralsnog geannuleerd: Ademviering

Locatie: Grote Kerk
Datum: 06-12-2020
Tijd: 19.00-19.45
Onderwerp: Ademviering
Info: Dick Snijders
Kerkdiensten

De ademviering is een wat langer liturgisch avondgebed. We zingen, spreken en bidden op het ritme van de adem. Centraal in deze viering is een moment van stilte die ongeveer twaalf minuten duurt....De ademviering is een wat langer liturgisch avondgebed, geïnspireerd door verschillende tradities van christelijke wijsheid. We bidden op het ritme van de adem. Alles in deze viering heeft een meditatief karakter; dat wil zeggen: meer luisterend dan zelf sprekend. Als het kan, zullen we zingen. Sommige liederen worden dan veelvuldig herhaald gezongen. Door herhaling gaan de teksten voor zichzelf spreken. Ze hebben geen verdere uitleg nodig. Wie zo bidt, leert zijn eigen essentie te verstaan in het licht van Christus. Andere liederen hebben een strofisch karakter en vertellen een doorlopend verhaal.

Centraal in deze viering is een moment van stilte. Sommigen vinden twee minuten stilte lang duren. Anderen zijn gewend een half uur te mediteren. De stilte in deze viering duurt twaalf minuten. Probeer daarin te luisteren naar wat God u persoonlijk wil zeggen.

Film expositie Bert de Turck

Door alle maatregelen is de tentoonstelling van Bert de Turck helaas niet in de kerk te bezichtigen. Maar u kunt er nu wel van genieten via onderstaand filmpje.

Film expositie Bert de Turck

meld activiteit