Collectes

In de Blikvanger (wekelijks informatiebulletin) worden de doelen kort omschreven. De Blikvanger ligt elke zondag vóór de viering in de torenhal.

collectes

1e collecte: Diaconie

De diaconie heeft per jaar 12 diaconale doelen waarvoor telkens gedurende een maand wordt gecollecteerd. De doelen zijn verdeeld in wereldwijde, landelijke of plaatselijke doelen. De opbrengst van deze collectes komen volledig ter beschikking aan de gekozen doelen.

2e collecte: Kerk

De opbrengst van de kerkcollecte komt ten goede aan de plaatselijke kerk. De kerkrentmeesters beheren de opbrengsten. Vanuit deze collectes worden uiteenlopende kosten betaald voor de organisatie van de kerkelijke gemeente, het onderhoud van gebouwen en het jeugdwerk.

3e collecte: Diverse doelen

De opbrengst van de uitgangscollecte is afwisselend bestemd voor diaconale- of kerkelijke doelen.
Het doel van de uitgangscollecte staat vermeld op de Blikvanger, het wekelijks informatiebulletin van de gemeente en bij de kerkdienst in de agenda.

Collecte Avondmaal

In een dienst waarin het Avondmaal wordt gevierd staan op de liturgietafel collecteschalen. Deelnemers kunnen hier hun gaven in doen. De diaconie stelt het doel vast, ook weer per jaar verdeeld naar wereldwijd, landelijk of plaatselijk. De Avondmaalscollecte vervangt de uitgangscollecte.

Collectebonnen

Kerkgangers die gebruik willen maken van collectebonnen kunnen deze in de volgende coupures bestellen:
Kaarten met 20 bonnen van €0,50 (€10) of €0,75 (€15) of €1,00 (€20) of €2,00 (€40)
door storting op bankrek.nr. NL71 RABO 0373719019 t.n.v. Collectebonnen Protestantse Gemeente Elst, onder vermelding van adres, aantal en soort.
Uw bestelling wordt zo spoedig mogelijk bij u thuis bezorgd.
Voor nadere informatie stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GIVT

Geven zonder contant geld

Het is mogelijk om op een nieuwe manier deel te nemen aan de collecte tijdens de dienst. Naast contant geld is het ook mogelijk om met de smartphone te geven. In dit artikel lees je hoe het werkt en wat je kunt doen om ook zonder contant geld te blijven geven aan de collecte.

ANBI gegevens

 anbi logo

 Kerk

 anbi logo

 Diaconie

Image

Veilige kerk

Onze gemeente wil een veilige kerk zijn en is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen.
Het team is een samenwerkingsver-band van 12 gemeenten in onze regio waar u misbruik en grensover-schrijdend gedrag kunt melden.
Het team is bereikbaar op het mailadres: vertrouwenspersoon@ringelst.nl .

Op een melding wordt vanuit het team binnen twee dagen gereageerd.

Kopij website

Stuur kopij voor de website naar
webmaster@pg-elst.nl
kopij

Feedback

   Deze site is er voor u ! 
   Heeft u hierover op- of aanmerkingen of een waardering, laat het ons weten via
deze link 

Jes Spoelstra, Rob Coenen, Annet Postma, Kees van Nes

Free Joomla! templates by AgeThemes