Download als een iCal bestand
Ademviering

Datum: zondag 2 mei 2021
Tijd: 19:00u
Locatie: Grote Kerk
Voorganger: Trijnie Nielen
Opmerking: Ademviering
Organist: Dirk Luijmes
M.m.v.:
1e Collecte: Hulp waar geen helper is, Pauluskerk
2e Collecte: Kerk
3e Collecte: St. Maartenshof
Kerkdiensten

De ademviering is een wat langer liturgisch avondgebed. We zingen, spreken en bidden op het ritme van de adem. Centraal in deze viering is een moment van stilte die ongeveer twaalf minuten duurt....De ademviering is een wat langer liturgisch avondgebed, geïnspireerd door verschillende tradities van christelijke wijsheid. We bidden op het ritme van de adem. Alles in deze viering heeft een meditatief karakter; dat wil zeggen: meer luisterend dan zelf sprekend. Als het kan, zullen we zingen. Sommige liederen worden dan veelvuldig herhaald gezongen. Door herhaling gaan de teksten voor zichzelf spreken. Ze hebben geen verdere uitleg nodig. Wie zo bidt, leert zijn eigen essentie te verstaan in het licht van Christus. Andere liederen hebben een strofisch karakter en vertellen een doorlopend verhaal.

Centraal in deze viering is een moment van stilte. Sommigen vinden twee minuten stilte lang duren. Anderen zijn gewend een half uur te mediteren. De stilte in deze viering duurt twaalf minuten. Probeer daarin te luisteren naar wat God u persoonlijk wil zeggen.

Reserveer een plaats via Eventbrite
Binnenkomer